Video afspelen

homepage

Vanaf dit jaar veranderd het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in Enschede door noodzakelijke bezuinigingen. Zo wordt er bijvoorbeeld minder gras gemaaid en vanaf het najaar minder vaak blad geruimd. Ook worden er vanaf 2016 alleen meldingen waarbij het gaat om de veiligheid nog gelijk in behandeling worden genomen. Andere meldingen worden meegenomen in de vaste onderhoudsrondes.

Op deze website leest u meer over deze veranderingen in de openbare ruimte en wat u daarvan gaat merken. Ook leest u hoe u kunt helpen om de openbare ruimte toch gezamenlijk op niveau te houden. Deze informatie vindt u aan de linkerkant van deze pagina. 

Het gaat dan om: 

Nieuws – Geeft een actueel overzicht van het laatste nieuws over de veranderingen;

Waarom deze veranderingen? – Welke verandering vinden er plaats in de openbare ruimte en waarom vinden deze veranderingen plaats? 

Veranderingen op kaart – De belangrijkste veranderingen, zoals het minder maaien binnen de bebouwde kom, zijn op een kaart voor u weergegeven;

Wat kunt u zelf doen? – Geeft informatie over wat u zelf kunt doen als u actief wilt worden in de openbare ruimte;

Veelgestelde vragen – Hier vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen en de antwoorden over de veranderingen;

Meer informatie – Heeft u niet gevonden wat u zocht? Dan vindt u hier een overzicht waar u terecht kunt voor meer informatie of voor uw vragen.

Bekijk hieronder ook het filmpje over de veranderingen in de openbare ruimte voor meer informatie.


filmpje veranderingen openbare ruimte