homepage

Enschede is als dé sportstad van het oosten grensverleggend en ambitieus. Dat blijkt uit het beleid van de gemeente en uit de vruchtbare samenwerking met alle sportverenigingen en hun enthousiaste vrijwilligers. Enschede is niet voor niets al twee keer uitgeroepen tot sportstad van het jaar. Het maatschappelijke project Vitale Sportverenigingen heeft landelijke bekendheid. Onder deze noemer motiveert gemeente Enschede sportclubs om zich in te zetten voor de buurt of stad.

In de gemeente Enschede is sport niet alleen belangrijk vanuit gezondheidsoogpunt, sport heeft ook een belangrijke maatschappelijke waarde. Sport draagt bij aan een gezondere leefstijl, aan vorming sociale binding, leefbaarheid en heeft ook een belangrijke economische bijdrage voor de stad.

Topsport neemt ook een belangrijke plek in. Jaarlijks trekken duizenden deelnemers en bezoekers naar de stad voor evenementen als de Enschede Marathon en de Military Boekelo-Enschede.

FC Twente is dé voetballende trots van Enschede. De club is met zijn sportieve prestaties (kampioen in 2010) een ideale ambassadeur van de stad. Het indrukwekkende stadion en de hartstochtelijke supporters maken van iedere thuiswedstrijd een feest. Dankzij goede sportieve prestaties kent de voetbalwereld FC Twente en ook Enschede.

Twitter mee over sport in Enschede en gebruik #Sport053