Oefening !!! Informatiesite

Deze website wordt gebruikt voor crisis-oefeningen. Er is GEEN echte calamiteit.

Wat is er aan de hand?

In Enschede zijn op dit moment twee incidenten gaande. Beide incidenten houden, voor zover het zich nu laat aanzien, geen verband met elkaar. Het gemeentelijke beleidsteam voert de coordinatie over beide incidenten.

Explosie

Bij  de brand in wooncomplex Het Leunenberg die vanochtend woedde zijn op dit moment twee doden te betreuren. Daarnaast zijn er meerdere gewonden. Bij de brand, die inmiddels onder controle is, is bovendien veel asbest vrij gekomen. Vijf woningen zijn compleet verwoest, enkele tientallen lijken zwaar beschadigd. Direct-getroffenen worden opgevangen in de Diekmanhal. Daar heeft de burgemeester zojuist ook een bezoek gebracht.

Vanwege de asbest wordt bewoners en omwonenden aangeraden om binnen te blijven als dat kan en ramen en deuren gesloten te houden. De gemeente heeft een kaart gemaakt waarop staat om welk gebied het precies gaat. Via de gemeentelijke website en door middel van rondrijdende geluidswagens wordt de buurt geïnformeerd.

Iedereen wordt opgeroepen niet naar het wooncomplex of de opvanglocatie te komen om de hulpdiensten hun gang te laten gaan.

Gijzeling

De gijzeling in het kantoor van woninbouwvereniging De Woonplaats aan de Wethouder Beverstraat is ten einde gekomen. Hierbij zijn twee dodelijke slachtoffers gevallen. De gijzelnemer is zwaar gewond geraakt.

Een man met een vuurwapen drong het kantoor binnen en hield een onbekend aantal mensen vast in een van de kantoorruimtes. Over het motief bestaat nog onduidelijkheid.

De familie van de slachtoffers wordt geinformeerd. Collega's van De Woonplaats worden opgevangen en begeleid. Medewerkers en bezoekers die zich in andere ruimtes bevonden zijn inmiddels geevacueerd en worden opgevangen bij Livio aan de Wethouder Beverstraat.

Het gebied om het kantoor is afgezet. Iedereen wordt opgeroepen niet naar de woningbouwvereniging te komen om de hulpdiensten hun gang te laten gaan.

Voor beide incidenten is actuele informatie te verkrijgen via de website enschede.nl (nb voor de oefening:

http://weba1.enschede.nl/ariadne/loader.php/sites/rampensite/

Ook is een telefoonnunmmer geopend: 053-4818000

Actueel

Kaart gebied asbest

Geplaatst 26 mei 2011, 13:12. Laatste aanpassing: 26 mei 2011, 13:19

Vanwege de asbest wordt bewoners en omwonenden aangeraden om binnen te blijven als dat kan en ramen en deuren gesloten te houden. De gemeente heeft een kaart gemaakt waarop staat om welk gebied het precies gaat.


Asbest

.. Meer |+|

Twee dodelijke slachtoffers bij gijzeling

Geplaatst 26 mei 2011, 13:08. Laatste aanpassing: 26 mei 2011, 13:24

De gijzeling in het kantoor van woninbouwvereniging De Woonplaats aan de Wethouder Beverstraat is ten einde gekomen. Hierbij zijn twee dodelijke slachtoffers gevallen. De gijzelnemer is zwaar gewond geraakt.


De familie van de slachtoffers wordt geinformeerd. Collega's van De Woonplaats worden opgevangen en begeleid. 

.. Meer |+|
Ouder nieuws |+|